AmeriCarGo

Fontos szállítási információk

Átvételi lehetőségek

Cégünk az egyetlen olyan, USA-ból történő szállítmányozást szervező cég, aki konténerek fogadására alkalmas telephellyel rendelkezik Magyarországon. Az átvétel általában Szentendrén történik (cím: 2000 Szentendre, Rózsa u. 8.), de külön kérésre lehetőség van hosszabb tárolásra, vagy a telephelyről történő továbbszállításra belföldre, vagy akár külföldre is.

Fizetési módok

Az internetes vásárlás manapság is bizalmatlanságot ébreszt bennünk, még magyar oldalak tekintetében is. Főleg akkor, ha az interneten keresztül kell fizetnünk a terméket. Ennek ellenére egyre népszerűbbek az árverési portálok és ételt vagy vonatjegyet is lassan megszokott lesz az interneten vásárolni. Az Amerikából történő vásárlás sem veszélyesebb vagy bonyolultabb.

Adó és vám

A termék vételárán és a szállítási költségen felül vám, ÁFA és vámügyintézés költségével kell számolni. A vám kiszámítása az adásvételi szerződés és/vagy a kibocsájtott számla értéke után történik és a vámtarifaszám alapján fizetendő.
Az ÁFA, Magyarországon 27%, Hollandiában 21%, Németországban 19%.
Ha a vevő egy magánszemély akkor a vámoláskor kifizeti a vámoló országban érvényes ÁFA-t. Magyarországon már nem kell ÁFÁ-t fizetni.
Ha a vevő egy cég, akkor a vámoláskor nem kell kifizetni az ÁFÁ-t és nettóben jöhet tovább Magyarországra. A VÁM autónál 10%, motornál 6%, tehergépkocsinál 22%. Sporteszköz, munkagép, veterán gépjármű (30 év fölött) esetében 0% (Hollandiában).
Igény esetén pontos kalkulációt készítünk ezekről a költségekről is.

Tiltott áruk

Csak olyan termékek szállíttathatóak Magyarországra, amelyek nem ütköznek egyik ország nem legálisan forgalmazott termékei közé sem. Ezen felül vannak tiltott áruk (pl. veszélyes anyagok, fegyverek, élő állatok, stb), amelyeknek a listája folyamatosan változik, ezért érdemes még vásárlás előtt tájékozódni. Mi ennek is utánanézünk, bízza ránk!

Hazatelepülés

Hazatelepüléskor (Magyarországra való visszaköltözés) az amerikai lakhely igazolt megszüntetését megelőző 12 havi életvitelszerű kint tartózkodás esetében (amelyet hitelt érdemlően igazolni kell) a 6-12 hónapnál régebben tulajdonban lévő dolgok vámmentesen szállíthatóak Magyarországra. A vámmentesség a kint tartózkodás igazolt megszüntetésétől számított 12 hónapig érvényes.

Szükséges okmányok

  • Szállítási megbízás
  • Csomaglista
  • Amerikai útlevél és jogosítvány másolat
  • Magyar lakcímkártya (e nélkül nem lehet vámmentesen vámkezelni – ezzel az állandó lakóhelyet kell igazolni) személyi igazolvány, adókártya másolat
  • Személyi adatok (anyja neve, születési helye, időpontja)
  • Mellékelt okmányok kitöltése
  • A 12 hónapot meghaladó folyamatos életvitelszerű külföldön tartózkodást igazoló dokumentumok (lakásbérlet, -vétel, -eladás, bérlet fizetéséről nyugta, munkáltatói igazolás, közüzemi számlák, adóbevallás). 
  • Értéknyilatkozat
  • Nyilatkozat a hazatelepülésről
  • Megbízás