AmeriCarGo

Az amerikai telephelyre érkezéstől számított (akár csomag, akár jármű) kb. 8 hét (+, - 2 hét) mire itthon átvehető levámolva. Ezt az időintervallumot a megbízások többségénél tartani tudjuk, azonban mivel sok tényező és szereplő van a folyamatban, ezért garanciát nem tudunk vállalni, előfordulhat hosszabb szállítási idő is.

Termék beszerzése esetén a vételárat előre kell fizetni a beszerzési költséggel együtt. A többi felmerülő költség (szállítási költség, vám, vámügyintézés, áfa) az adott tevékenység teljesítése után fizetendő (pl. a vám a vámkalkuláció elkészülte után 1 munkanapon belül).

A konténeres szállításnak az előnye, hogy olcsóbb, mint a légiszállítás, bár lassabb. Vannak olyan termékek (pl.az autók is ilyenek), amelyeket konténerben érdemes szállítani (vagy túlméret esetén a hajó fedélzetén).

Több jármű egyidejű vagy rövid időn belüli vásárlása esetén ha megtölt egy egész konténert, egy komplett konténert pakolunk egy ügyfélnek, amely esetben kedvezményt is adunk.

Csalóka lehet, mivel angolul a benzin gasoline, amiből sokan gázolajra asszociálnak. Azonban: gasoline = benzin és diesel = dízel.

Autótól függően, elsősorban a világító berendezések átalakítása lehet szükséges. A partnerünk kérésre ezt szakműhelyben elvégzi.

A szállítás valóban drágább, mint Európán belül, hiszen 7.000 – 10.000 km távolságról érkeznek a konténerek, de a legtöbb esetben maga a termék (pl. autó) sokkal olcsóbbak, felszereltebbek, különlegesebbek, mint európai társaik és az összkiadásokkal együtt is olcsóbb lehet, mint Európából ugyanaz.

Amerikában nagyon sok, speciálisan erre szakosodott állapotfelmérő cég van. Kérés esetén megkeressük a járműhöz legközelebbi céget és megbízzuk a kiválasztott jármű állapot felmérésére.

Azt fontos tudni, hogy nagyon sok szereplő, tényező van a folyamatban, míg a jármű az ügyfélhez elér. Természetesen kérésre tudunk úgy nevezett értékbiztosítást kötni.